Orthomanipulatie

ORTHOMANIPULATIE THERAPIE – voor het uitbalanceren van het lichaam

Als massagetherapeut krijg ik veel te maken met mensen die klagen over rug- of nekpijn. Na veel mislukte therapieën geven veel mensen de hoop op en nemen de ongemakken voor lief. Ik kan hier verandering in brengen. Ik heb mij bekwaamd in de orthomanipulatie therapie en in veel gevallen kan ik de rug- en nekpijn op een zachte manier verlichten. Het is een effectieve therapie die gecombineerd wordt met andere massagevormen.

Orthomanipulatie therapie – wat is het?
Het is een milde therapie zonder kraken of abrupte bewegingen. Ik gebruik alleen de duimen. Bij de orthomanipulatie therapie draait het om het controleren van de uitlijning van het lichaam en het herstellen van de balans wanneer er sprake is van afwijkingen.

Orthomanipulatie en ongelijke benen
Het eerste waar ik als orthomanipulatie therapeut naar kijk, is of de benen gelijk zijn. Ongelijke benen is een veelvoorkomend fenomeen, waar echter te vaak overheen wordt gekeken. Bovendien denkt men meestal dat er niets aan te doen is, maar in veel gevallen ontstaan ongelijke benen niet door een ongelijke botlengte maar door een verkeerde houding, waarvoor wel degelijk een oplossing bestaat. De Orthomanipulatie therapie brengt de benen in balans door gewrichten weer in de juiste positie te plaatsen. Door een verkeerde houding kunnen gewrichten te los of juist te vast zijn geraakt.

Bekken in balans
Daarna wordt de bekken in balans gebracht door de positie van de heupbeenderen, het heiligbeen en het staartbeen te manipuleren. Deze botten vormen de basis en alleen als deze goed in balans zijn, kan ik verder met de wervelkolom.

Wervels terug op de plaats
Met de duimen zoek ik naar afwijkingen in de wervelkolom en zet ik vervolgens wervel voor wervel weer op de juiste plaats. De behandeling van de ruggenwervels zal in veel gevallen rugpijn verlichten. Nekwervels die niet goed op hun plek zitten, veroorzaken een stijve nek en hoofdpijn.

Behandeling in beweging
Het unieke aan de Orthomanipulatie therapie is dat de behandeling wordt uitgevoerd terwijl jij in beweging bent. Terwijl ik bijvoorbeeld de rechterkant van een wervel aan het behandelen ben, zwaai jij met je linkerarm. Altijd is het tegenovergestelde gedeelte van waaraan gewerkt wordt in beweging. Dit kan een zwaaiende arm of been betekenen. De beweging zorgt ervoor dat de spieren ontspannen, waardoor de wervel gemakkelijker terug op zijn plaats kan worden gezet.

Afronden met massage
De behandeling wordt afgerond met een ruggenwervelmassage waarbij de wervelkolom iets wordt gerekt en de druk op de tussenwervelschijven wordt verminderd.  Ook worden eventuele verklevingen hierdoor opgelost.

Wil jij weten of jij in balans bent en of je uitgelijnd bent?

Neem contact op